MOJPC.SI

Tiskalniki

V skupini tiskalnikov boste našli črnobele in barvne tiskalnike, laserske in brizgalne ter različne multifunkcijske naprave (tiskalnik s fotokopirnim strojem in optičnim čitalcem). Medtem ko so cene tiskalnikov za domačega uporabnika izjemno dostopne, so tiskalniki za zahtevnejše uporabnike, ki dnevno natisnejo tudi več sto strani, lahko že podobne cenam rabljenih avtomobilov. Poleg tiskalnikov ponujamo tudi različno dodatno opremo, kot je barva za tiskanje.

Preden se odločite za nakup tiskalnika, se vprašajte kakšno vrsto zares potrebujete. Za vas smo pripravili opis različnih vrst tiskalnikov, zato si vzemite nekaj minut časa in si najprej preberite članek na to temo. Poleg tiskalnika, lahko pri nas naročite tudi barvo za njih. Kartuše naročate posebej.

Brizgalni tiskalniki imajo barvo spravljeno v kartušah. V njih je nekakšno črnilo, ki ni posebej poceni. Tako se vam nakup takšnega tiskalnika zelo izplača, vendar je barva draga. Če veliko tiskate, vam brizgalnega tiskalnika ne priporočamo, še posebej ne zato, ker so laserski tiskalniki postali cenovno zelo dostopni. Laserski tiskalnik uporablja tonner z nekakšnim prahom, ki bo napravil bistveno več izpisov. Tako boste plačali le malo več za barvo, lahko pa boste natisnili bistveno več strani na papir. Cena posameznega izpisa je torej veliko nižja in se vam že pri običajnem hišnem tiskanju veliko bolj izplača. Poleg tega se prah ne zasuši tako hitro, kot črnilo. Tako vam tiskalnik ne bo treba nositi čistiti na servis ali kupovati novih šob samo zato, ker ga nekaj časa niste uporabljali. Brez težav pa si namesto originalnih barv privoščite ponaredek, ki je lahko od dva do trikrat cenejši, nekatere kartuše in tonerje pa lahko tudi večkrat napolnite. Pri običajnem tiskanju razlike v kvaliteti ponavadi sploh ne boste opazili.

Za ta izbor ne ostaja artiklov.