MOJPC.SI

Naučite se izkoristiti in uporabljati računalnik

Pomen izobraževanja

V tem času se vsi vse bolj zavedamo pomena izobraževanja. Pa ne samo klasičnega, ki nam prinese izobrazbo na papirju, ampak tistega najpomembnejšega, ko nas na delovnem mestu vprašajo: "Kaj pa znate?" Sploh pri uporabi računalništva se marsikdo hitro ugrizne v jezik, kajti če kje, je predvsem tu vidna razlika med "znam" in "obvladam". Efektivnost ni nikoli enaka pri dveh različnih osebah, morda bo ena hitrejša, druga pa natančnejša, a na koncu dneva morajo biti podatki urejeni, pravilno izračunani, poslani strankam in podobno. In prostora za napake praktično ni, saj lahko tako izgubimo pomemben posel, stranko ali pa si prislužimo obisk inšpekcije.

V računalništvu je zadeva še posebej kočljiva. Uporabniki se namreč tako rekoč dnevno soočamo na eni strani z zelo veliko različnimi možnostmi in na drugi strani kupom novosti, ki jim je pogosto že težko slediti in še vedno ostati v koraku s časom. A le vestno dopolnjevanje novih znanj in sledenje sprembam vas bo obdržala na primernem nivoju znanja. Pri tem ni pomembno ali boste svoje znanje uporabe računalnika potrebovali pri oblikovanju seminarske ali diplomske naloge, pri pomoči svojemu otroku, ko bo želel narediti predstavitev v PowerPointu za šolsko nalogo, na delovnem mestu, pri poslovanju vašega podjetja ali pa preprosto za zabavo.

windows 10 operacijski sistem

Osnove naj bi poznal vsak, da se ne zapleta v vedno iste procese, ki so lahko nepotrebni, nepomembni, predolgi, časovno potratni, predragi in lahko celo prinašajo potencialne rizike in težave, denimo z virusi. A dejstvo je, da večina uporabnikov ostaja na nivoju: "Znam toliko kot potrebujem" ali pa stavku "Sem čisto povprečen uporabnik". Tudi če ste danes povprečen uporabnik, ne boste niti to več, že čez kako leto ali več, če ne boste svojega znanja nadgrajevali.

Računalniške inštrukcije

V namen izobraževanja posameznikov, študentov, dijakov, zaposlenih, nezaposlenih, podjetnikov in upokojencev imamo pripravljeno izkušeno ekipo strokovnjakov za programe Microsoft (Office in Windows), Adobe in še nekatere druge, ki vas lahko na vašem domu ali v pisarni naučijo osnovnih ali naprednih tehnik dela s programi. Izobraževanje lahko pripravimo tudi v večji učilnici (do 18 kandidatov hkrati, vsak na svojem računalniku), v sodelovanju z znanim slovenskim podjetjem za računalniško izobraževanje ali na vaši lokaciji in vaši opremi.

Katere programe se lahko preko nas naučite uporabljati:

Računalniške inštrukcije so na voljo za delo v naslednjih programih:

 • Delo v operacijskem sistemu: Windows XP, Vista, 7 in 8, 10
 • Microsoft Officepaket (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Publisher)
     
 • OpenOffice.org(Write, Calc, Present)
 • KingSoft Office
 • AutoCAD
 • Adobe(Photoshop, Illustrator, Premiere, InDesign, Captivate)
 • e-pošta, uporaba spletnih strani in iskalnikov, shranjevanje podatkov iz spleta
 • priklop in uporaba zunanjih naprav na računalnik (USB ključi, mobilni telefon, MP3 predvajalnik, zunanji trdi disk,...)
  Za dodatne možnosti nas kontaktirajte!

  Pokličite - kadarkoli - (068) 176 425 ali pošljite e-pošto na: pisarna@mojpc.si

  Kako potekajo računalniške inštrukcije:

  Ker je sedež podjetja v Ljubljani in ker je tu ali v okolici tudi največ strank, se za računalniške inštrukcije dogovorimo običajno tako, da jih izvedemo pri vas doma ali v vaši pisarni. Lahko se izvedejo tudi drugod, vendar je v praksi najboljši rezultat takrat, ko se uporabnik uči na tistem računalniku, ki ga v praksi potem tudi uporablja.

  Računalniške inštrukcije v Ljubljani ali v drugih mestih se lahko izvedejo praktično kadarkoli, le predhodno se moramo dogovoriti za termin. Tematike si lahko izberete sami, prav tako tudi dolžino trajanja. Za ceno se bomo dogovorili glede na količino, razdaljo do vas in tematiko, ki jo bomo obravnavali. Razlike v ceni so lahko zelo veliko. Osnovni tečaj Word ali osnovni tečaj Excel lahko izvede precej predavateljev, ki pa niso vsi enako dobro podkovani - ne samo pri razlaganju, ampak se razlikuje tudi njihovo predznanje. Jasno je, da boste dobili boljše namige od bolj izkušenega predavatelja, snov vam bo razložil na poljuden način in z vajami takoj utrdil snov, da si boste stvari hitro in trajno zapomnili. Cena bo seveda temu primerna, še posebej če boste snov drobili in se odločili za učenje sem ter tja po uro ali dve. Če se boste odločili, da izvedete intenzivni tečaj v kratkem obdobju in z več urami na dan, se boste na koncu naučili več, pri oblikovanju končne cene pa vam bomo ponudili popust.  Računalniške inštrukcije za program Access so običajno že na osnovnem nivoju dražje, saj je strokovnjakov na tem področju manj. Če želite izvedeti podrobnosti ali se celo učiti dela z moduli in makroji, bo takšen strokovnjak še nekajkrat dražji. Podobno velja za programe, s katerimi obdeluje grafika in video. Razlika v ceni za vsako uro inštrukcij od osnovnih tečajev programa Word in Excel je lahko celo od 3 do 10-kratna.

  Cene so višje kadar se inštrukcij udeleži več slušateljev (cca. 50% na osnovno ceno za vsakega dodatnega slušatelja).  Čeprav vse cene veljajo za šolsko uro (45 minut učenja), pa gredo minute največkrat v prid naročnika.

  Če je potrebno za učenje rezervirati prostor, mora najem prostora plačati naročnik tečajev oziroma inštrukcij. To velja tudi za morebitno pripravo in tisk literature ali pripravo izročkov v PowerPointu.


  POSEBNO OBVESTILO:

  Skupina strokovnjakov je pričela s pripravo posebnih vaj, ki vam bodo pomagale pri reševanju nekaterih ECDL izpitnih pol. Primeri testov niso namenjeni učenju, vendar lahko z njihovo pomočjo dobite primeren občutek pred pravimi izpitnimi vprašanji. Prve vaje so pripravljene za program MS Access. Opozarjamo vas, da brskalniki skripto različno prikazujejo. Medtem ko v Internet Explorer ni bilo opaziti večjih posebnosti, je v programu Google Chrome pogosto potrebno na začetku večkrat klikniti gumb PLAY (trikotnik) za nadaljevanje.

  Za vaje kliknite tukaj.