MOJPC.SI

Pogoni

Pogoni

Z besedo "Pogoni" imenujemo tiste računalniške naprave, ki berejo in/ali zapisujejo podatke. Najpomembnejši med njimi so trdi diski, saj so najzmogljivejši (so najhitrejši in hranijo daleč največ podatkov), ki so običajno vgrajeni v računalnik, lahko pa so tudi zunaj njega v posebni škatli. Ločimo manjše trde diske, ki se vgrajujejo v prenosne računalnike in imajo običajno tudi manj prostora, so nekaj počasnejši in dražji ter fizično večje trde diske, ki se vgrajujejo v notranjost namiznih računalnikov.

Pod pogone sodijo tudi vse bolj popularni USB ključi, ki hranijo podatke na fizično zelo majhnem prostoru. Njihova velikost (kapaciteta) je v zadnjih letih izjemno narasla, medtem ko cene padajo, poleg tega pa so praktični za prenašanje podatkov naokoli in se le redko pokvarijo. So tudi zelo hitri, vendar so v hitrostih pisanja in zapisovanja izjemne razlike, zato je potrebno razumeti sistem zapisovanja preko USB vhodno-izhodnega priključka ter ločiti med 2.0 in novejšim 3.0 USB priklopom, ki je več kot 12x (dvanajstkrat) hitrejši. Več o tem si preberite v sami rubriki USB ključi.

Manj pomembene vrste pogonov so optične enote, ki zapisujejo in berejo podatke iz CD in DVD enot, novejše pa tudi iz blu ray diskov. Vse bolj popularne so pomnilniške kartice (memory flash), še posebej SD in MicroSD kartice, ki jih uporabljamo v tablicah, mobilnih telefonih, digitalnih fotoaparatih in še marsikje.

Artiklov 1 do 36 od skupaj 123

na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Mreža  Vrstice 

Padajoče

Artiklov 1 do 36 od skupaj 123

na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Mreža  Vrstice 

Padajoče