MOJPC.SI

Zvočniki

Velikokrat spregledani in pozabljeni so zvočniki – element, ki lahko naš račulanik, tablico ali telefon spremeni v hišni kino. Zvočniki v prenosnih računalnikih so majhni in tudi v namiznih računalnikih, zvočniki, ki jih dobimo zraven niso revolucionarni. Če smo na budgetu ali ne, so dobri zvočniki ključnega pomena saj lahko z malo trudo res izboljšamo našo sobo.

Osnovni zvočniki pridejo v konfiguraciji 2.1, kar pomeni 2 zvočnika + subwoofer. Subwoofer doda jakost nizkom tonom, kot so eksplozije v igrah ali filmih, zvok električne kitare itd... Resnejši uporabniki kot so igračarji rabijo vsaj 5.1 konfiguracijo surround sistema zvočnikov, ki so pa dražji in lahko je tudi malo zmešnjave z kabli. Druga rešitev so lahko bluetooth zvočniki, ki omejijo število kablov za lažjo organizacijo.

Če smo bolj zahtevni z našo glasbo potem dodatki kot so nastavitev treble in bass pridejo v poštev, da si lahko prikrojimo zvok po naših željah. Če smo v pisarni potem je skoraj brez smiselno kupiti ogromne zvočnike saj majhni so čisto vredu za poslušanje glasbe, delo, konference itd...

Za ta izbor ne ostaja artiklov.