MOJPC.SI

Grafične kartice

Grafična kartica je srce moči slike na zaslonu. Skrbijo za prikaz slik in barv. Močnejša kot grafična kartica, več stvari lahko obdeluje hkrati. Seveda to tudi pomeni, da za večjo zmogljivost potrebuje več elektrike, zato je mogoče, da boste za računalnik potrebovali močnejši napajalnik.

Na trgu so v glavnem grafične kartice proizvajalcev AMD in Nvidia, ki se razlikujejo glede na hitrost, kvaliteto in model. AMD ponuja bolj ugodne rešitve in je priljubljen med igračarji medtem ko Nvidia je dražja ampak je bolj usmerjena v grafično oblikovanje. Oba prozivajalca ponujate rešitve za vse sisteme in konfiguracije in najbolj priljubljeni posredniki AMD in Nvidia čipov so Sapphire, XFX, MSI in ASUS.

Nove generacije grafičnih kartic premikajo standarde "realnosti", ki jo lahko prikažemo na zaslonu in hitrosti obdelovanja grafike. Poznamo več "vrst" grafičnih kartic, ki zadostujejo različnim potrebam uporabnikov - od prebiranja elektronske pošte do obdelovanja grafike pri najvišjih ločljivostih in igranja iger (gaming grafične kartice).

Za ta izbor ne ostaja artiklov.